Amerikanske banker øger udsigterne for nettorenteindtægter midt i Fed-renten

NEW YORK, 18. juli (Reuters) – Retailer amerikanske banker siger, at nettorenteindtægter, en vigtig indtægtskilde, vil fortsætte med at vokse i år, efterhånden som renterne stiger, hvilket hjælper med at buffere deres bundlinjer mod fald i andre nøgleområder af forretningen.

Investorer og analytikere har nøje fulgt bankernes nettorenteindtægter, eller NII, penge, som banker tjener fra lån og værdipapirer over deres omkostninger til midler. Indkomststrømmen har været stigende, efterhånden som den amerikanske centralbank har hævet renten for at afkøle den stigende inflation.

Analytikere havde forudsagt, at NII-stigningerne ville være de største i årevis, og de er generelt kommet over forventningerne.

Mandag sagde Financial institution of America Corp (BAC.N), som af analytikere betragtes som den retailer financial institution, der sandsynligvis vil drage størst fordel af stigende renter, at NII sprang 21 % i andet kvartal sammenlignet med sidste år og skulle vokse med omkring 1 mia. eller 7 % mere i tredje kvartal. Tempoet vil sandsynligvis stige yderligere i fjerde kvartal, sagde bankchefer beneath en samtale med analytikere.

Som den næststørste amerikanske financial institution har Financial institution of America en tendens til at gavne mere finish konkurrenterne, når renten stiger, takket være dens retailer base af stabile forbrugerindskud, hvoraf mange er rentefrie.

Dens vejledning kom efter, at JPMorgan Chase & Co (JPM.N), Citigroup Inc (C.N) og Wells Fargo & Co (WFC.N) i sidste uge rapporterede år-til-år stigninger i nettorenteindtægter fra 14 % til 26 %.

“Det har været den optimistic del af kvartalet,” sagde analytiker David Konrad fra Keefe, Bruyette & Woods.

Udlånsindtægter er generelt vigtigere for banker finish gebyrer. For eksempel leverede det 61 % af Citigroups samlede omsætning i kvartalet, ifølge analytiker Dick Bove fra Odeon Capital.

Citigroup sagde, at NII i sin Treasury & Commerce Options-forretning, som håndterer kontanter og betalinger for virksomheder og foretager handelslån, er steget 42% fra et år tidligere. Banken sagde, at den forventer, at NII vil fortsætte med at stige i år, hvilket vil mildne slaget fra et fald i handler.

JPMorgan, landets største långiver, sagde, at det nu forventer, at nettorenteindtægter uden for sine markedsforretninger vil stige til 58 milliarder {dollars} i år, sammenlignet med et estimat på 56 milliarder {dollars}, det indtjente i maj.

Wells Fargo sagde ligeledes, at det nu forventer, at nettorenteindtægterne i 2022 vil stige med 20 % fra et år tidligere sammenlignet med den stigning i midten af ​​teenagere i procentpoint, som den tidligere havde forudset. Det ville opveje faldet i realkreditudlånet.

PRISER, INDSKUD

Det er canine uklart, hvor længe NII kan fortsætte med at vokse.

Mens forventede Fed-rentestigninger er en nøglefaktor i NII-udsigterne for de fleste banker, søger analytikere også vejledning fra bankdirektører om virkningen af ​​andre faktorer såsom ændringer i lån, værdipapirer og indlån.

I øjeblikket stiger de kurser, banker er i stand til at tjene på lån, og værdipapirer hurtigere finish de renter, de udbetaler på indlån, i høj grad fordi indlånene steg beneath pandemien takket være regeringens stimulans, hvilket reducerede priskonkurrencen.

Males banker har sagt, at de forventer, at de renter, de skal betale for indlån, vil stige hurtigere, efterhånden som Fed hæver sine renter, og indlånsniveauet begynder at normaliseres. Indlån i nogle banker er faldet, og det kan lægge en dæmper på nettorenteindtægterne i fremtiden, sagde Konrad.

Udlånsvæksten, som er steget, er også nøglen. Financial institution of America sagde, at dens gennemsnitlige lånesaldo i kvartalet var steget med 12 % fra et år tidligere, hvilket også hjalp med at drive NII op, sagde Deutsche Financial institution-analytiker Matt O’Connor.

I sidste uge sagde JPMorgan og Wells Fargo, at deres lånebøger var vokset i kvartalet, selvom ledere sagde, at væksten sandsynligvis vil aftage i andet halvår. Læs mere

Der er også andre faktorer, der kan dæmpe NII eller forhindre det i at øge profitten. JPMorgan, Financial institution of America og Citigroup står for eksempel over for stigninger i lovpligtige kapitalkrav, der kan presse dem til at reducere deres aktiver eller ændre blandingen af ​​lån og værdipapirer til besiddelser med lavere renteudbytte.

Konrad sagde, at han mener, at ændringen i kapitalkravene kan have en “beskeden” indvirkning på den kortsigtede nettorenteindtægt.

Tab på lån, der går dårligt, hvis Fed-forhøjelser medfører en recession, kan også overvælde NII-gevinster. Læs mere

Rapportering af David Henry i New York; Redigering af Michelle Value og Nick Zieminski

Vores standarder: Thomson Reuters Belief Rules.