Giver det mening at overføre kreditkortgæld_

giver det mening at overføre kreditkortgæld?

Jeg føler, at jeg ikke får helt så meget junkmail, som jeg brugte det, males jeg får bestemt nogle. Jeg kan godt lide at åbne disse breve en gang imellem for at se, hvad de håber at fortælle mig eller sælge mig. Det seneste var fra min financial institution, der fortalte mig om en mulighed for at overføre min kreditkortsaldo til et nyt kreditkort, der har 0% i rente.

Først og fremmest er dette et område, hvor jeg virkelig praktiserer det, jeg prædiker. Jeg bruger mit kreditkort for nemheds skyld. Jeg betaler det også helt af hver måned, så jeg aldrig får renter.

Males det fik mig til at tænke. Er der nogensinde et godt tidspunkt at gøre dette? Er det nogensinde klogt at overføre gæld fra et kreditkort med høj rente til et andet kreditkort?

Der er forskellige typer kreditkort, og et af dem er et saldooverførselskreditkort. Ifølge Cuihua Lin, Monetary Wellness for School College students Peer Educator ved College of Illinois Extension, giver et saldooverførselskreditkort dig mulighed for at overføre en højforrentet kreditkortgæld til et nyt kreditkort med en lavere rente.

”Afhængig af financial institution eller virksomhed kan renten nå helt ned til 0 % og kan typisk vare op til et år. Hvis du ofte har en stor kreditkortsaldo, kan dette være en god mulighed at have. Males hvis det nye kreditkort har et saldooverførselsgebyr og et årligt gebyr, kan saldooverførsler blive dyre,” sagde Lin.

Som en god forbruger er det her, du skal læse det med småt. Claire Tsosie fra Nerdwallet.com siger, at der er to ting at overveje. Der er generelt et saldooverførselsgebyr, og dette er normalt 3% til 5% af det samlede overførte. Så hvis du har $5.000 på dit kort, skal du forvente at blive opkrævet op til $250 for at overføre. Det kan virke som meget, males du bør også tage højde for det aktuelle beløb, du betaler i renter. Hvis din rente er 20%, og du tager et år på at betale denne gæld på $5.000 (uden at tilføje mere til kortet), så vil du betale op mod $500 i rente.

En anden ting at overveje er, at saldooverførselskortet kan have en lav grænse. Det betyder, at du muligvis ikke er i stand til at overføre din fulde saldo.

Ofte vil kampagnen være 12 til 18 måneder med 0 % rente. Hvis du er disciplineret og har en plan, kan det være en fordel at overføre saldoen til et nyt kort.

Kunne være. Det vigtigste at overveje er, hvordan dette skete. Hvorfor har du denne høje saldo på dit kreditkort? Skyldes det en uforudset lægeudgift eller husholdningsreparation eller reparation af køretøjer? Er du sikker på, at hvis du dividerer det samlede beløb med 12, kan du betale så meget hver eneste måned for helt at betale saldoen ud?

Eller er denne stability resultatet af hverdagen? Dagligvarer, fuel, elregninger osv. Ved du, om din nuværende indkomst overstiger dine udgifter? Hvis du bruger mere, finish du tjener, kan dette ofte dukke op på kreditkort. Med denne vane, uanset hvor mange gange du overfører en saldo, vil du ikke være i stand til at betale den ud uden at øge indkomsten.

Utah State College Extension har et free of charge, nyttigt værktøj til at hjælpe dig med at bestemme, hvor du står i forhold til at betale af på kreditkortgæld. Tjek PowerPay på extension.usu.edu/powerpay.

I dag vil jeg efterlade dig med dette spanske ordsprog: “Gæld er som børn: jo mindre de er, jo mere larmer de.”

Emily Marrison er underviser i OSU Extension Household & Shopper Sciences og kan kontaktes på 740-622-2265.