Hvis du investerede $5.000 i UiPaths 2021-børsnotering, er dette hvor meget du ville have i dag

Da arbejdsautomatiseringssoftwarefirmaet UiPath (PATH -3,24%) blev børsnoteret i 2021, var det den tredjestørste børsnotering af software program nogensinde, ifølge CNBC. I løbet af dens første handelsdag steg aktien fra børsnoteringen på $56 per aktie til $69, hvilket gav den en markedsværdi på næsten $36 milliarder.

UiPaths regnskabsår slutter i januar, og for regnskabsåret 2021, året op til markedsdebuten, genererede virksomheden kun $608 millioner i helårsomsætning. Det gjorde UiPath ikke kun til en af ​​de største softwarebørsnoteringer nogensinde, males også en af ​​de dyreste med næsten 60 gange salget.

UiPath handlede til en skyhøj værdiansættelse, da markedsstemningen generelt skiftede væk fra muligheder for høj vækst. Og det betyder, at hvis du investerede $5.000 i UiPaths børsnotering til $69 pr. aktie, var det desværre en dårlig timet investering. Disse $5.000 er faldet til omkring $1.150 i værdi, da dette skrives.

Males der er gode nyheder for investorer i dag. UiPaths forretning er gået frem på mange vigtige områder, siden de blev børsnoteret, og det kan endda være værd at købe nu for nogle investorer.

UiPath fra IPO indtil nu

Der er to målinger, der virkelig hjælper investorer med at forstå sundheden for UiPaths forretning: dens kundeantal og dens årlige fornyelseshastighed (ARR), som er tilbagevendende indtægter.

Da UiPath blev børsnoteret, havde det færre finish 8.000 kunder, og dets ARR var på $580 millioner i regnskabsåret 2021, en stigning på 65% for året.

Fra tredje kvartal 2023 havde UiPath omkring 10.650 kunder, og dets ARR var på over 1,1 milliarder {dollars}. Desuden, mens vækstraten er aftaget, steg ARR stadig 38 % år over år i perioden.

Udover værdiansættelsen er et stort driftstab en anden ting, der holder UiPath-aktien nede. I tredje kvartal var dets driftstab på 67 millioner {dollars}, på linje med dets kvartalsgennemsnit, siden det blev børsnoteret. Dette betyder, at dets kumulative driftstab er i hundredvis af millioner af {dollars} på dette tidspunkt ($303 millioner gennem de første tre kvartaler af regnskabsåret 2023).

Hvis der er en fornøjelse, er det, at UiPath er økonomisk forberedt til at modstå løbende tab på grund af sin meget stærke steadiness. Fra den seneste rapport havde den 1,7 milliarder greenback i kontanter og omsættelige værdipapirer uden langfristet gæld – ideelt til et miljø med høje renter.

UiPath i 2023 og frem

Fra den korte levetid som offentlig virksomhed er der et par muligheder for aktionærer. For det første vinder UiPath kunder, hvilket er afgørende. Og for det andet, mens det opererer med et stort tab, har det penge til at opretholde sin vækst i lang tid.

Det er godt, fordi UiPath potentielt har en meget stor mulighed, den forsøger at udnytte. Ledelsen vurderer, at dets adresserbare marked er mere finish 60 milliarder greenback værd – meget højere finish dets nuværende 1,1 milliarder {dollars} ARR. Og der er god grund til at tro, at UiPaths software program kunne være i særlig høj efterspørgsel i 2023 og frem.

Overvej, at teknologivirksomheder – inklusive Alphabet, Meta Platforms og Salesforce – afskediger retailer procentdele af deres arbejdsstyrke, da de fokuserer på effektivitet. I betragtning af at UiPaths software program er beregnet til at automatisere gentagne opgaver, kunne flere virksomheder i stigende grad være interesserede i dette produkt – officielt kendt som robotprocesautomatisering (RPA).

Hvis interessen for RPA generelt stiger, er det rimeligt at forvente, at UiPath vil gavne det. Virksomheden blev trods alt kåret som en leder i Gartners 2022 Magic Quadrant for RPA, foran sin cloud-partner Microsoft.

Af denne grund tror jeg ikke, at vækst vil være noget drawback for UiPath i de kommende fem til 10 år. Desuden, da det hjælper sine kunder med at fungere mere effektivt, begynder UiPath også at fungere mere effektivt.

Overvej, at UiPaths omsætning gennem de første tre kvartaler af regnskabsåret 2023 er steget med 24 % år over år. Males mens indtægterne stiger, er driftsomkostningerne stort set fladt. Med andre ord kan ledelsen være i de tidlige omgange med at tøjle forbruget og frigøre det profitpotentiale, der ligger i dens forretning, i betragtning af, at dens bruttomargin er ekstremt høj på over 82 %.

Selvfølgelig har UiPath stadig en lang vej at gå for at bevise, at det er i stand til at opretholde en rentabel forretningsdrift. Og det er derfor, dette kan være en aktie, som nogle investorer stadig undgår, selv om den allerede er faldet 81 % fra sin rekordhøje.

For andre investorer, der leder efter en investering i en hurtigtvoksende virksomhed, har UiPath imidlertid en stor mulighed for at gribe, og dets driftsudgifter ser ud til endelig at være beneath kontrol. Det kan være en lille place værd til dagens pris.