Justitsministeriet annoncerer over $200 millioner i investeringer i statslig kriseintervention

Justitsministeriet annoncerede i dag 49 priser til stater, territorier og District of Columbia som en del af Byrne State Disaster Intervention Program. Denne investering på over $231 millioner vil finansiere statslig kriseinterventionsretssager, herunder, males ikke begrænset til, programmer for ekstreme risikobeskyttelsesordre (ERPO), der arbejder på at holde våben ude af hænderne på dem, der udgør en trussel mod dem selv eller andre. Denne investering i samfundssikkerhed er godkendt af Bipartisan Safer Communities Act fra 2022, historisk lovgivning for at adressere og reducere våbenvold.

“Justitsministeriet arbejder ubønhørligt på at beskytte lokalsamfund mod voldelig kriminalitet og den våbenvold, der ofte driver den, og Byrne State Disaster Intervention Program er en vigtig del af denne indsats,” sagde justitsminister Merrick B. Garland. “Disse priser vil støtte den slags kriseinterventionsprogrammer, som vi ved redder liv og hjælper med at beskytte børn, familier og samfund over hele landet mod meningsløse handlinger med våbenvold.”

“Justitsministeriets strategi for at reducere voldelig kriminalitet og våbenvold omfatter prioritering af støtte til vellykkede, evidensbaserede programmer,” sagde viceanklager Lisa O. Monaco. “De tilskud, der blev annonceret i dag, investerer i og fremhæver dokumenterede statslige og lokale voldsforebyggelses- og interventionsprogrammer, som vil gøre vores samfund sikrere.”

Disse priser, der administreres af Division’s Workplace of Justice Packages’ Bureau of Justice Help (BJA), yder finansiering til stater til oprettelse og implementering af programmer for beskyttelse af ekstreme risici, statslige kriseinterventionsretssager og relaterede initiativer til reduktion af våbenvold. Programmer til beskyttelse af ekstreme risici giver familiemedlemmer, sundhedsudbydere, skoleembedsmænd og retshåndhævende myndigheder mulighed for at anmode en domstol om midlertidigt at forhindre en particular person i at få adgang til skydevåben, hvis de viser sig at være til fare for sig selv eller andre. Fondene kan også støtte interventioner som narkotika-, psychological sundhed og veteranbehandlingsdomstole, våbenvoldsoprettelsesdomstole, adfærdssundhedsafvigelse og ambulante behandlingscentre.

“Beskyttelse af lokalsamfund mod våbenkriminalitet er en presserende udfordring for den offentlige sikkerhed og en kritisk del af justitsministeriets arbejde for at sikre, at alle i dette land kan leve fri for frygten for vold,” sagde associeret justitsminister Vanita Gupta. “De ressourcer, vi annoncerer i dag, vil give lokalsamfund de værktøjer, de har brug for til at forhindre vold med skydevåben, og levere støtte til dem, der er i fare for at begå eller blive ofre for våbenkriminalitet.”

Bipartisan Safer Communities Act søger også at sikre, at love og programmer for beskyttelse af ekstreme risici implementeres i overensstemmelse med forfatningen og sørger for passende retfærdig procesbeskyttelse. Projekter, der finansieres beneath dette program, skal vise, at de har truffet foranstaltninger til at beskytte de forfatningsmæssige rettigheder for en particular person, der er underlagt et kriseinterventionsprogram eller ERPO-initiativ. Justitsministeriet har længe støttet statens bestræbelser på at øge brugen af ​​ERPO’er, og i 2021 udgav ministeriet modellovgivning for at hjælpe stater med at skabe deres egne ordresystemer til ekstrem risikobeskyttelse og sørge for intervention, før advarselsskilte bliver til tragedie.

Bipartisan Safer Communities Act, som blev underskrevet af præsident Biden i juni 2022, er den mest betydningsfulde del af føderal våbensikkerhedslovgivning i næsten tre årtier og kommer som et svar på de seneste masseskyderier og på de langt mere almindelige, males ikke mindre tragiske, hændelser med våbenvold i lokalsamfundet. Inklusive Byrne State Disaster Intervention Program, allokerer loven i alt 1,4 milliarder {dollars} til OJP over fem år for at udvikle, implementere og opretholde meningsfulde investeringer i sikrere samfund.

“Disse priser vil hjælpe med at imødekomme to monumentale offentlige sikkerhedsudfordringer – den alarmerende spredning af våbenvold i vores land og det klare behov for front-end-interventioner for at bremse cyklussen af ​​vold og provide i vores mest undertjente samfund,” sagde BJA-direktør Karhlton F. Moore. “Bureau of Justice Help er stolt af at stille disse ressourcer til rådighed for stater som en kritisk del af dets mission om at reducere og forebygge kriminalitet og at fremme et retfærdigt og effektivt strafferetssystem.”

For en komplet liste over priser, besøg venligst: https://knowledge.ojp.usdoj.gov/tales/s/O-BJA-2023-171458/b5xz-as5z/. Disse priser er den seneste indsats fra Justitsministeriets Workplace of Justice-programmer for at implementere denne historiske lovgivning.