Pleje koster mere i konsoliderede sundhedssystemer

på trods af deres indvirkning på befolkningens sundhed og økonomien, er lidt kendt om den faktiske præstation af integrerede sundhedsorganisationer, bemærkede undersøgelsens forfattere.

Forskning på dette område er blevet hindret af manglen på detaljerede information, der muliggør en meningsfuld undersøgelse af ydeevne eller endda måling af omfanget og omfanget af plejeydelser inden for sundhedssystemer. Den nuværende analyse menes at være den første omfattende nationale undersøgelse til at sammenligne resultater mellem patienter, der modtager pleje inden for sundhedssystemer og uden for dem, herunder patienter med privat forsikring såvel som traditionel Medicare.

Analysen omfattede i alt 580 sundhedssystemer, der tegnede sig for 40 procent af lægerne og 84 procent af de generelle akutte hospitalssenge. Akademiske og retailer nonprofitsystemer tegnede sig for et flertal af systemlæger (80 procent) og systemhospitalsenge (64 procent).

Systemhospitaler var større finish hospitaler, der ikke var en del af et system, hvor 67 procent af systemhospitaler havde mere finish 100 senge, mens kun 23 procent af ikke-systemsygehuse havde mere finish 100 senge. Systemlægepraksis var ligeledes mere tilbøjelige til at have mere finish 100 læger sammenlignet med ikke-systempraksis (74 procent mod 12 procent). Integrerede systemer leverede primær pleje til 41 procent af traditionelle Medicare-modtagere; som ikke inkluderer personer, der er tilmeldt Medicare Benefit-programmer.

Dernæst analyserede forskerne kvaliteten og omkostningerne ved pleje leveret inden for systemer. Deres resultater tyder på, at patienter, hvis primære læger er en del af sundhedssystemer, i gennemsnit modtager marginalt bedre pleje og rapporterer lidt bedre erfaringer med sundhedsydelsessystemet sammenlignet med patienter, hvis primære læger er en del af uafhængig praksis.

Dette er tilfældet, selv om mange patienter med ikke-systemprægede udbydere også modtager noget af deres pleje på hospitaler eller speciallægepraksis, der er en del af et sundhedssystem. Males pleje i systemer kom til en meget højere pris, hvilket bidrog til højere samlede udgifter til sundhedspleje, viste forskningen.

Priserne for ydelser fra læger og hospitaler inden for sundhedssystemer var betydeligt højere finish priserne på ydelser fra uafhængige læger og hospitaler, fandt undersøgelsen. Lægeydelser leveret inden for sundhedssystemer koster mellem 12 procent og 26 procent mere sammenlignet med uafhængig praksis. Systembaserede hospitalsydelser koster i gennemsnit 31 procent mere sammenlignet med pleje leveret af uafhængige hospitaler.

Små forskelle i kvalitet kombineret med retailer forskelle i udgifter til pleje tyder på, at sundhedssystemerne i gennemsnit ikke har realiseret deres potentiale for bedre pleje til samme eller lavere omkostninger, sagde forskerne.

Medlemmer af forskerholdet har udarbejdet en database fra forskellige kilder for at hjælpe med at karakterisere disse sundhedssystemer og for at forbinde skadedata med data om sundhedsudbydere i og uden for sundhedssystemer. Databasen, der har til huse på NEBR, vil blive stillet free of charge til rådighed for andre forskere i den nærmeste fremtid.

Mere data om sundhedssystemerne og udbyderdatabasen og forskning udført som en del af sundhedssystemprojektet kan findes på NBER Well being Techniques Venture.

Forskerne bemærkede, at den nye database giver et afgørende grundlag for fremtidig forskning, der kan hjælpe med at identificere områder, hvor integrerede sundhedssystemer kan udkonkurrere uafhængig praksis og hospitaler eller vejlede indsatsen for sundhedssystemer, der stadig håber på at opnå de potentielle fordele ved konsolidering, og samtidig undgå øgede omkostninger .

“Der er ingen tvivl om, at retailer, sofistikerede sundhedssystemer har fordele i forhold til uafhængige systemer,” sagde studieforfatter David Cutler, Otto Eckstein-professor i anvendt økonomi ved Harvard. “Retailer systemer har en tendens til at være mindre sårbare over for økonomiske nedture, og de kan yde specialiseret pleje, som ville være vanskelig at vedligeholde i mindre systemer. Males de håbede omkostningsbesparelser ved integrerede sundhedssystemer er endnu ikke blevet til virkelighed.”

Forfatterskab, støtte, afsløringer

Medforfattere på undersøgelsen omfatter Michael Chernew, J. Michael McWilliams, Mary Beth Landrum og Andrew Hicks fra HMS. Maurice Dalton, Angela Yutong Gu, Michael Briskin, Rachel Wu, Zakaria El Amrani El Idrissi og Helene Machado fra NBER bidrog også til denne forskning.

Denne undersøgelse blev støttet af et tilskud fra Company for Healthcare Analysis and High quality (AHRQ) U19HS024072.

Se artiklen for en komplet liste over afsløringer.