Tinnitus fra COVID Vax_ Docs erstattet af NP’er, PA’er; Ambulanceregninger overrasker stadig

velkommen til den seneste udgave af Investigative Roundup, der fremhæver nogle af de bedste efterforskningsrapporter om sundhedspleje hver uge.

Tinnitus fra COVID Vax?

Der er stigende beviser fra videnskabelige undersøgelser og case-rapporter om, at COVID-19-vacciner kan være forbundet med sjældne tilfælde af alvorlig tinnitus, males nogle eksperter er fortsat skeptiske, rapporterer Nationwide Geographic.

Flere virksomheder og organisationer har erkendt, at tinnitus – et almindeligt symptom på omkring 200 forskellige lidelser, der påvirker mere finish 25 millioner amerikanere – kan være forbundet med vaccinen.

Sidste år advarede Det Europæiske Lægemiddelagentur om, at tinnitus kunne være en potentiel bivirkning af AstraZeneca-vaccinen, og Australien opdaterede Novavax-mærket til at inkludere tinnitus som en potentiel bivirkning.

I USA rapporterede mere finish 16.000 mennesker, at de havde tinnitus efter at have modtaget en dosis af COVID-19-vaccinen, ifølge NatGeo. Nogle har rapporteret at opleve det inden for timer efter at have modtaget dosis, mens andre rapporterede at udvikle det dage eller uger senere.

Alligevel er nogle fortsat skeptiske over for den potentielle forening. Paul Offit, MD, fra Kids’s Hospital of Philadelphia, fortalte NatGeo, at “som en generel regel er bivirkninger forbundet med vacciner forbundet med immunresponset på vaccinen.”

Martha Sharan, en talsmand for CDC, sagde, at agenturet “ikke har tilstrækkelige beviser fra vores overvågning til at retfærdiggøre lanceringen af ​​en epidemiologisk undersøgelse,” hedder det i artiklen.

Sharan sagde canine, at CDC “ikke afviser det, og vi vil fortsætte med at overvåge det, males der er intet, der viser os, at der er et sikkerhedsproblem mellem COVID-19 [vaccine] og tinnitus.”

Personalegruppe erstatter læger med NP’er, PA’er

En lægekontraktstyringsgruppe reducerer omkostningerne ved at erstatte læger med sygeplejersker og lægeassistenter, ifølge en rapport fra KHN.

Hospitaler som Tennova Healthcare i Clarksville, Tennessee har outsourcet deres akutafdelinger til medicinsk personaleledelsesgrupper, som igen beskæftiger færre læger som en måde at reducere omkostningerne og øge indtjeningen, ifølge et fortroligt firmadokument, som KHN har fået.

American Doctor Companions overtog bemandingen af ​​Tennovas akutafdeling i 2019. Det fortrolige virksomhedsdokument forklarer strategien for at erstatte læger med NP’er og PA’er, som ofte udfører mange af de samme opgaver som læger, genererer lignende indtægter for virksomheden og modtager ” mindre finish halvdelen af ​​lønnen,” ifølge KHN.

Dokumentet fastslår, at American Doctor Companions “har adskillige omkostningsbesparende initiativer i gang som en del af virksomhedens kontinuerlige fokus på omkostningsoptimering.” Disse initiativer omfatter angiveligt et “skifte af personale” fra læger til NP’er og PA’er.

American Doctor Companions fortalte KHN, at deres personalestrategi er en måde at sikre, at alle akutafdelinger forbliver fuldt bemandede. De fortalte også KHN, at denne “blandede mannequin” tillader læger, NP’er og PA’er “at yde pleje til deres fulde potentiale.”

Kritikere siger, at denne strategi sparer penge på bekostning af plejekvaliteten. American Doctor Companions er 50% ejet af personal equity-firmaet BBH Capital Companions.

Patienter stadig ikke beskyttet mod overraskende ambulanceregninger

På trods af en nylig føderal lov, der forbød de fleste overraskelsesmedicinske regninger, er patienterne stadig ikke beskyttet mod overraskelsesregninger for ambulanceture, ifølge STAT.

Omtrent 85% af alle akutte ambulanceture anses for at være uden for netværket, hvilket kan koste mellem $500 og $750 for en tur som minimal, rapporterede STAT. Patienter, der har brug for en ambulance, er ikke i stand til at købe ind til disse tjenester, hvilket efterlader de fleste mennesker uden mulighed for at undgå disse overraskende regninger uden for netværket.

På trods af nylige tiltag vedrørende andre former for overraskende medicinsk fakturering, fandt STAT “ingen trækkraft” for mere lovgivning til at løse dette drawback i Kongressen i den nærmeste fremtid. Mens loven om ingen overraskelser oprettede et rådgivende ambulanceudvalg designet til at undersøge patientfakturering yderligere og komme med anbefalinger, har dette udvalg stadig ikke holdt sit stiftende møde.

Patricia Kelmar, fra forbrugeradvokatgruppen U.S. PIRG og medlem af den føderale ambulancerådgivningskomité, fortalte STAT, at det er “virkelig bekymrende”, at patienterne fortsætter med at modtage disse overraskende ambulanceregninger uden at gøre det.

En af grundene til, at det er vanskeligt at håndtere overraskende ambulanceregninger, er, at USA har et “patchwork-system af ambulancer,” hedder det i artiklen. Mens forskning har vist, at lokale brandvæsen og kommuner driver størstedelen af ​​landets ambulancer, driver kapitalfonde op til 10 % af alle ambulancer.

Michael DePeau-Wilson er reporter på MedPage Right this moment’s enterprise & investigative workforce. Han dækker psykiatri, langvarig covid og infektionssygdomme, blandt andre relevante kliniske nyheder i USA. Følge efter

Aktiver venligst JavaScript for at se kommentarerne drevet af Disqus.