Undervisningen genoptages på Michigan State College efter skyderi på campus efterlod 3 døde, 5 sårede

nogle elever er bange for at vende tilbage til klasseværelserne, sagde skolens embedsmænd.

Sorgsrådgivere og en styrket polititilstedeværelse vil være til stede mandag på Michigan State College, da de personlige klasser genoptages otte dage efter, at en bevæbnet mand kom ind på East Lansing campus og dødeligt skød tre studerende og sårede fem andre, sagde embedsmænd søndag.

Beslutningen om at genoptage undervisningen blev annonceret søndag, på trods af at mange elever udtrykte frygt for at vende tilbage til undervisningen så hurtigt efter skyderiet, sagde skolens embedsmænd.

“Vi ved, at alle heler i deres eget tempo og på deres egen måde. Så at få det helt rigtigt vil ikke være muligt,” sagde Thomas Jeitschko, MSU’s midlertidige prost. “Males vi vil gøre det bedste, vi kan, og støtte hinanden.”

Jeitschko erkendte, at genåbningen af ​​skolen for personlige klasser blot en uge efter hærværket ikke bør opfattes som en “genoptagelse af regular drift.”

Michigan State freshman McKenzie English og Carolina Gorinkowski, begge 18, trøster hinanden sammen med Alyssa Pollard-McGrandy, mens trioen lægger blomster ved foden af ​​Spartan Statue, hvor et midlertidigt mindesmærke fortsætter med at vokse, 15. februar 2023 i Michigan State College i East Lansing, Mich. Jake Might/AP, FILE

Han sagde, at eksperter, skolen rådførte sig med, rådede til, at det at være tilbage i rum, der er velkendte og interagere med people, der er bekendte, “er nyttigt i processen med at helbrede og sørge.”

Berkey Corridor og MSU Union-bygningen, hvor skyderierne fandt sted, vil forblive lukkede resten af ​​skoleåret, og omkring 300 klasser vil blive flyttet til andre steder på campus, sagde embedsmænd.

“Jeg vil gerne understrege, at det ikke vil være normalt at komme tilbage til en regular uge i dette semester,” sagde Jeitschko. “Så det er en vigtig anerkendelse, og vi har arbejdet med akademisk ledelse, vi har arbejdet med fakultetsledelse og vi har forsøgt at forestille os og forestille os, hvad der vil være behov for, og hvad der kan gøre denne tilbagevenden mulig og nyttig.”

Skyderiet brød ud lige efter klokken 20.00. den 13. februar, da pistolmanden gik ind i Berkey Corridor gennem en ulåst dør og fortsatte til et klasseværelse, hvor han åbnede ild og ramte flere ofre, herunder to elever, der senere døde, ifølge politiet. Mens de reagerede på stedet, modtog politiet rapporter om endnu et skyderi ved MSU Union-bygningen, der ligger i nærheden.

Et af ofrene, der blev skudt ved Union-bygningen, døde også, oplyser politiet.

Efter en timelang menneskejagt fandt politiet den mistænkte – 43-årige Anthony McRae – død efter et selvforskyldt skud uden for campus.

Fireplace af de studerende, der blev såret i hændelsen, forblev i kritisk tilstand søndag, sagde embedsmænd.

En FBI-agent står uden for Berkey Corridor på campus ved Michigan State College, 16. februar 2023 i East Lansing, Mich. Scott Olson/Getty Photographs, FILE

Jeitschko sagde, at akademiske rådgivere vil være tilgængelige for at imødekomme elever, der kæmper med at vende tilbage til skolen.

“Vi har rådgivere klar til at arbejde med dem for at finde, hvad der er den bedste vej, og hvad det indebærer,” sagde Jeitschko.

Han sagde, at mere finish 1.000 fakultetsmedlemmer deltog i en præsentation fredag ​​af to kendte eksperter om at undervise på en traume-informeret måde, især på den første dag tilbage til klassen.

Alexis Travis, assisterende prost og administrerende direktør for sundhed og velvære for universitetet, sagde, at hun forventer, at mange studerende, der var vidne til skyderiet og den panik, der fulgte, kan opleve posttraumatisk stresslidelse, melancholy, angst, sorg og vrede.

“Der er ingen forventninger om, at vores fakultetsmedlemmer vil være praktiserende på psychological sundhed i disse indstillinger. Males de vil være empatiske, og hver af dem med deres klasser vil finde ud af, hvad der er de bedste veje frem,” sagde Jeitschko.

På trods af forsikringer om, at campus er sikkert at vende tilbage, sagde Joe Kovatch, MSU-studerendes formand, “helt ærligt, studerende er bange.”

“Studerende har desperat brug for fleksibilitet, empati og muligheder for at komme tilbage til campus,” sagde Kovatch og tilføjede, at mange studerende beder om on-line muligheder for kurser.

Ud over at stille mentale rådgivere til rådighed for studerende, der vender tilbage til campus, sagde MSU Politi og den midlertidige vicechef Chris Rozman for offentlig sikkerhed, at en stor polititilstedeværelse vil være på campus mandag, herunder betjente fra omkringliggende agenturer.

Rozman har ikke opdateret om efterforskningen af ​​skyderiet, herunder et motiv for hærværket.

Embedsmænd sagde, at MSU vil dække alle begravelsesomkostninger for de dræbte ofre og betale for de såredes lægeregninger, med mere finish $250.000 doneret til Spartan Robust Fund, der blev oprettet efter skyderiet.